Hjælp til din hjemmepraksis

Det kan være svært at komme i gang med sin egen hjemmepraksis, men det ER en rigtig god idé. En regelmæssig yogapraksis hjemme giver stor fordybelse og fører én et stort skridt videre ad yogavejen.

Begynd stille og roligt med nogle få stillinger, som du kender, og slut med fem minutters Savasana. 10 minutter i alt, mere behøver det ikke være. Så er du i gang.

Du får her nogle link til sekvenser, du kan følge. Lige til at skrive ud og hænge op.
Husk: Lav kun de stillinger, du kender i forvejen fra undervisningen. De stillinger du ikke kender, springer du over, men det er vigtigt, at du laver stillingerne i den rækkefølge, de er vist. Lav hellere flere gentagelser fremfor at blive længe i én stilling, så du ikke presser dig selv for meget.

Stillingerne er vist uden brug af redskaber. Du må selv vurdere, hvilke redskaber du har brug for. Og brug fantasien. Alt derhjemme kan bruges: bøger, puder, bælter, vægge, gulve, stole. Men du kan selvfølgelig også købe de standardiserede klodser, pøller, stole mm. ;)

***

Herunder finder du sekvenser fra Iyengar Yoga Institute of New York.

Her er fire sekvenser på niveau 1:

Download niveau 1

Her er fire sekvenser på niveau 2:
Download niveau 2

 

***

Du kan også lave denne enkle solhilsen, Surya Namaskarasana:
Download Solhilsen

***

 

På Youtube kan du finde denne sekvens som er genopbyggende og styrker immunforsvaret:

https://www.youtube.com/watch?v=vYRFsXRIH4I&feature=youtu.be&fbclid=IwAR27DGbB41u96SVYSqwp18ob9d83984gC75XZUWoYqM6JHy3uDCH8OVGepk

Varighed 12 minutter

Opdateret 211128

Senest opdateret 9. december 2023