Kursisterne om yoga for begyndere og letøvede

Jeg synes, at IYENGAR® yogaen har givet mig en fornemmelse af fysisk styrke. Selvom jeg er træt, når jeg går hjem fra yoga, så føler jeg føler mig "stærk".  Jeg mærker min krop og mine muskler, mine svage steder og mine stærke steder, muskler, som jeg normalt ikke tænker over at bruge. En ting, som jeg synes, er særlig godt, er, at jeg virkelig kan mærke, at min balance er blevet rigtig god, og det er noget, man også kan bruge i hverdagen.

Jeg synes, at fornemmelsen af fysisk styrke smitter af på det mentale. Det fysiske og det mentale kommer til at hænge sammen.

De mentale øvelser knyttet til yogaen har udviklet min evne til at kunne finde ro, og det er en god fornemmelse at øve og blive bedre og bedre til at lukke hverdagens tankemylder ude for en kort periode. Jeg har gået til IYENGAR yoga i 2 år.

 Ulla Lenger Jørgensen, Højbjerg.

***

Jeg har gået til yoga i to år. At gå til yoga har givet mig en større kropsbevidsthed. Jeg er blevet mere smidig og har fået og er blevet mere opmærksom på at have en god kropsholdning.

Jacob, Højbjerg.

***

Efter en operation, hvor lymfer blev fjernet i min venstre armhule, og hvor en af følge virkningerne er, at det er svært for mig at strække armen helt ud, kan  jeg mærke hvor godt det er for min arm at lave Iyengar® yoga - det foregår stille og roligt og min arm bliver langsomt bedre. Mentalt er det godt for mig at give mig tid til at mærke min krop og fokusere på roen og vejrtrækningen.

Lillian Laigaard, Højbjerg.

 

***

Jeg har haft meget glæde af yogaen både fysisk og mentalt i de to år, jeg har gået til yoga. Jeg er blevet mere kropslig bevidst og har mentalt fået mere overskud, bedre søvn, smidighed og nydt at have fokus kun på mig selv, mens jeg har deltaget og kan kun varmt anbefale dette til alle uanset alder.

Puk Günsel, Højbjerg.

***

Jeg startede med at gå til IYENGAR® yoga i januar 2015 på et hold, hvor det skulle hjælpe mig til ikke at have så nemt ved at få hold i ryggen, og da jeg også har haft en " frossen" skulder, mente jeg, det var en god ide.

Jeg har gået lige siden og nu på et letøvet hold, og det har jeg ikke fortrudt.

Det har styrket min krop helt fantastisk.

Døjer ikke med ryggen mere.

Min højre arm, som jeg ikke kunne strække op over hovedet, fungerer helt normalt igen. Jeg er blevet mere smidig, og balancen er meget bedre Det er virkelig noget, der kan mærkes.

Helle Nielsen, Tilst.

***

Jeg har gået til yoga siden august 2015. Jeg synes, at jeg har fået en bedre balance. Jeg har også en fornemmelse af, at det hjælper mig med at holde kroppen nogenlunde smidig. Og så er det på sin egen stille måde både sjovt og hyggeligt. Så jeg håber at kunne blive ved med at gå til yoga altid :-)

Birgitte Holm Andersen, Højbjerg.

***

Jeg har gået til Iyengar® Yoga nogle måneder og har oplevet en fantastisk fysisk og mental ro bagefter, som jeg sjældent oplever i en travl hverdag.

Marianne Levinsen, Højbjerg.

***

Det er 4. sæson jeg går til yoga ved Højbjerg Yoga Aftenskole. Jeg kan mærke, at jeg bliver mere smidig af at gå til yoga, og at vejledningen igennem øvelserne, giver ro og koncentration, som jeg tager med mig ud i hverdagen. Mange inspirerende øvelser til hjemmebrug.

Annie Handgård Jensen, Viby.

***

Jeg har gået til yoga på Højbjerg Yogaaftenskole i et halvt år, men jeg har gået til Iyengar yoga tidligere.

 Jeg har flere kroniske sygdomme, som medfører stor træthed både fysisk og mentalt. Når jeg kommer hjem fra yoga er jeg altid frisk, kan bedre få ordnet nogle ting eller gå ud og nyde foråret. Undervisningen gør min krop mindre låst, og ofte har jeg mindre behov for medicin.

Birgitte er rigtig god til på den ene side at tage hensyn til elevernes skavanker og vise alternative måder at udføre yogastillingerne på, så de er mere skånsomme, uden at være terapeut/behandler - og på den anden side altid give mulighed for passende udfordringer.

 Gro Nielsen, Tranbjerg.

***

IYENGAR® yoga har givet mig en støre indre ro og større velvære såvel fysisk som mentalt samt øget nærvær.

I løbet af en Yogalektion ved Birgitte får jeg nænsomt løsnet op for de mange spændinger, jeg ellers døjer med mange steder i kroppen.

Gennem brugen af redskaber og Birgittes grundige instruktioner føres man sikkert ind i stillingerne, og jeg kommer lige lidt længere end jeg tror, jeg kan og får dermed lige lidt ekstra ud af det.

Birgitte er god til at fortælle hvordan, man kan bruge nogle af øvelserne hjemme. Det har givet mig nogle redskaber, jeg kan gøre brug af, når jeg eksempelvis har ekstra spændinger, brug for  at skabe ro eller øget fokusering.

Pia Feldberg, Højbjerg.

 

***

Jeg valgte yoga af hensyn til min fysik "op i årene", og er f.eks. allerede blevet opmærksom på mere hensigtsmæssige måder at stå og gå på.

Birgitte er dejlig direkte i sin undervisning, og hendes nærvær og detaljerede instruktion holder én meget vågen - lige indtil afspændingen i slutningen af timen! Hun undlader ikke at korrigere, hvis en stilling kunne udføres bedre, hvilket er meget betryggende.

Der anvendes flere stykker "hjælpeværktøj" for at optimere stillingerne og samtidigt støtte kroppen, og man vises grundigt ind i - og ud af - hver stilling.

Salen i Antroposofiens hus på torvet i Højbjerg er en dejlig ramme for undervisningen, og stemningen er en god blanding af koncentration og gøren-sig-umage, vel at mærke med plads til både spørgsmål og gentagne forsøg på mestring!

Hanne Munk Rasmussen, Højbjerg.

***

Jeg er meget glad for at deltage på Birgittes yogahold i Højbjerg.

Yogaen giver mig en høj grad af fysisk velbefindende, smidighed, styrke og følelsen af at være i god kontakt med min krop. Mentalt er yogaen også et dejligt åndehul i en travl hverdag.

Øvelserne i Iyengar® yoga er meget varierede og det er altid spændende, hvad Birgitte har fundet på til yogaklassen. Hun er fantastisk dygtig til varsomt at bygge øvelserne op, så alle kan være med. Hendes engagement og indsigt er meget inspirerende og man bliver hurtig stor fan af den afsluttende "savasana", hvor kroppen falder helt til ro.

Alle ugens dage er der yogahold i et skønt, lyst og behageligt lokale. Det giver god fleksibilitet og mulighed for en ugentligt yogaklasse i nærmiljøet - det sætter jeg stor pris på.

Beth Windinge, Højbjerg.

***

Jeg kan varmt anbefale Højbjerg Yoga Aftenskole v/Birgitte Melbye.

Det er den bedste yoga, jeg har gået til, fordi du lærer yogaøvelserne fra bunden og rigtigt. Birgitte er en eminent underviser. Jeg er aktiv løber og styrketræner også lidt, og yogaen er et super supplement til dette. Jeg kan virkelig mærke forskel på holdning og smidighed.

Jane Hermansen, Åbyhøj.

***

Tak for en rigtig god yogalektion i aften. Jeg har sjældent følt mig så let i kroppen som på cykelturen hjem!

Jacob, Højbjerg.

***

Grundig instruktion. Et lækkert træningsmiljø. Små hold med mulighed for ekstra opmærksomhed på den enkelte elev. God træning både hvad angår styrke og smidighed. Kompetent, engageret og oplagt underviser med god humor. Giver mine bedste anbefalinger.

Bitten Tobberup, Tranbjerg.

Senest opdateret 16. maj 2022