Glæde - harmoni - klarhed

En uge i foråret 2020 blev kursisterne hos Højbjerg Yoga Aftenskole bedt om at sætte ord på, hvordan de havde det lige i øjeblikket efter halvanden times yogasession og afspændingen, Savasana.

Det kom der mange rørende, dybe og overraskende udsagn ud af. Nogle med navn - andre ikke. Læs dem alle her:

Senioryoga

Efter 1 1/2 times yoga er hverdagens problemer kommet på laaang afstand. Kroppen er afslappet, og dagen synes lysere selv om det er gråvejr. Som Martinus siger: "Alt er såre godt".Ester Kjær Geiger

Efter halvanden times yoga har jeg det rigtig godt, er afslappet og fyldt med energi.
Else Nielsen

Min ugentlige yoga vil jeg nødig undvære, giver ekstra energi og mentalt falder man ned i gear. Det er ugens højdepunkt at gå til yoga.
Inge Holm

Dejlig afslappet. Parat til dagen!
Elsebeth

Afslappet. Øget energi. Hjernen "klaret". Klar til formiddagskaffen!
Knud

En god følelse efter at have brugt mange muskler i kroppen i en yogatime. Føler kroppen lettere og psykisk velvære. Glæder mig til næste onsdag og yoga. Ved hvor meget det betyder for mig.
Bodil

Jeg føler et utroligt dejligt velvære og frisk til at gå i gang med en masse ting.
Lona L. Christophersen, Højbjerg

Efter en dejlig yogatime har jeg det altid dejligt. Lige nu føler jeg mig udstrakt, og føler jeg har brugt hele kroppen. Alle led er strakt ud, og jeg føler mig alligevel udhvilet. Glæder mig allerede til næste gang.
Helle Nielsen

Jeg føler mig afslappet, befriet for mange snurrende tanker om de seneste diagnoser. Kroppen er veltilpas. Yoga er helt fantastisk.

Efter dagens yoga føler jeg på samme tid liv og ro i kroppen i forhold til, da jeg kom. Det føles også, som om kroppen er blevet "foldet ud".
Ulla Poulsen

Føler mig lidt mør i kroppen - men på en behagelig måde.
Linda Jensen

Min krop er afslappet og føler sig godt tilpas. Mit sind er roligt og fredfyldt.
Lise Maria Beuchert

Min krop er blevet mere levende og pulserende, mere bevægelig og glad for bevægelse. Mit sind og tanker er rolige - som efter en vegetativ tur i naturen - den indre natur.
Britta

Jeg kan varmt anbefale Højbjerg Yoga Aftenskole. Efter en session har man det rigtig dejligt både i krop og sjæl. Birgitte er en fantastisk underviser. Jeg dropper meget nødigt en dag her.
Hanne Bach

Efter 1 1/2 times selvforkælelse med yoga, føles en dejlig lethed og velvære både fysisk og mentalt.
Kirsten Gerstrøm

Afslappet i krop og sind. Hovedpine forsvundet.
Aase Hansen

Jeg føler mig afslappet i kroppen og nærværende i nuet.
Inge Lipschitz

Afslappet - med en god fornemmelse af at have brugt kroppen til gavn for bevægeapparatet, smidighed og balance.
Hans Viggo Støving

Yoga er godt for kropsbevidstheden. Stræk og afspænding er vigtigt og dejligt.
Bodil Skytt-Hansen

 

Begyndere og letøvede

De mange stræk har betydet liv og energi til muskler, jeg ikke anede eksisterede. Musklerne er stadig stive, men begynder at give sig... bliver langsomt blødere og mere smidige. Der er lang vej - men det er også kun min anden sæson. Super godt kursus! Tak!
Annette Nebel

Man har det super i kroppen efter afspændingen. Og mentalt har man det dejligt - der bliver li´som ryddet op i hovedet.
Rigmor Thomsen

Sindet i ro, men kroppen godt brugt. Læreren var hård i dag :) Det, jeg får ud af yoga, er større kropsbevidsthed. Rankere ryg - og lettere ved til hverdag at slappe af "på kommando".
Kirstin

Ro, harmoni, afspændt, taknemmelig.
Pia Feldberg

Jeg opdager hver gang muskler, jeg ikke vidste, jeg havde. Godt for krop og sind. Birgitte er en dygtig instruktør, så man aldrig føler, man udfører en øvelse forkert.

Afslappet, dejligt, mindre smerter end før yoga. Kan mærke at kroppen er strakt.
Elene

Afslappet, men dog brugt i kroppen efter halvanden times yoga og afspænding. En god følelse af indre ro og lidt træt krop. Fornemmelse af udstrakthed.
Anita

Dyb afslapning (afspænding). Kropsbevidsthed ("Kvinde kend din krop"). Grundig introduktion.
Lisbeth T. Christiansen

Efter 1 1/2 times yoga er dagens stress og tankemylder væk, og min krop er afslappet ... tak.
Leni Forsberg Jørgensen

Ny energi til krop og sjæl. Det giver mig styrke, smidighed, balance og ro.
Dorthe

Jeg glæder mig hver torsdag til at komme til yoga, og jeg er meget glad for timerne. Jeg føler mig rigtig glad både for mig selv og med verden.
Anna Lis Izar

Yoga giver mig øget kropsbevidsthed, større styrke og bedre smidighed. Både krop og sind kommer ligesom mere i balance.

Efter 1 1/2 times yoga hos Birgitte føler jeg en indre ro, og min krop er meget afslappet. Tiden står stille dén tid, jeg er her, og jeg ønsker hver gang, at jeg skulle af sted igen snart og ikke først om en uge.
Marlene Kristensen

Jeg har en dejlig fornemmelse i hele kroppen efter min allerførste yoga time,. Og glæder mig allerede til næste gang.
Carina Videbæk

Efter Birgittes Iyengar yoga hver tirsdag føler jeg mig nulstillet mentalt. Udstrakt og afspændt.
Christin Maier

Er dejlig afslappet efter yoga. Får ro i hovedet.
Anne-Grethe Aydin

Yoga er for mig et frirum væk fra en presset hverdag. Man kommer ned i gear og får samtidig brugt sin krop på en behagelig men også udfordrende måde. Man bliver afhængig.
Maiken Sejersen

Mit ugentlige yoga er et rigtig godt frirum fra det daglige arbejde og travlhed, hvor kroppen er 100% i fokus. De mange forskellige øvelser gør godt for min krops styrke og smidighed. Det foregår under Birgittes kyndige vejledning. Jeg kan varmt anbefale andre det, hvis de gerne vil "forkæle" sig selv med lidt ekstra egen omsorg.
Ann Carøe

Der er ikke noget, der hedder "orker ikke at tage til yoga" for mig, for jeg ved, at det altid gør godt!
Efter halvanden times guidet tur, hvor stillinger, bevægelser og selvkontrol over de mindste muskler instrueres grundigt, føles det, som at jeg har været på en kropslig og mental rejse i et tidløst rum. Jeg nyder det både undervejs og bagefter.
"Slip øregangen", "drej yderlåret indad". Efter flere år på yogaholdet kommer jeg hele tiden lidt dybere ind i at mærke og styre min krop og forundres og glædes over, at jeg stadig kan lære min krop at kende.
Anne D. Rasmussen

"I skal have fat i jeres tæppe". "Mærk roen". Jeg øver mig i at koncentrere mig om instruktionerne og gør bitte små fremskridt i forhold til at være opmærksom og mærke kroppen. Et lille frirum og verden står nu en lille smule skarpere.
Charlotte, 47 år

 

Jeg føler mig varm, rolig og afslappet. Min krop føles i balance og mine tanker er enkle og positive.
Stinne Nortvig Mortensen

 

1 1/2 times yoga gør at man bliver afslappet i krop og sind, bliver tanketom på en positiv måde og får en masse ny energi og glæde. Det virker - hver gang.
Puk

Afslappende kontakt med kroppen. Efter endt afspænding føles kroppen afslappet og efter en yogatime føles nærværd med kroppen. Sindet er afslappet, og man føler en indre ro.

Indre ro. Træthed i kroppen på en god måde uden at være udmattet. Givet mig selv en god pause (for mig selv), gjort noget godt for mig selv. En følelse af mere smidighed end da vi gik igang. Fokuseret.
Anne Marie

Velvære i krop og sind. Føler mig som den bedste udgave af mig selv!

Dejligt at få strakt kroppen ud i forskellige øvelser. Det giver smidighed og velvære.
Margrethe

Tung og afslappet. Døsig og afspændt. Sådan har jeg det efter yoga - og parat til at konfrontere verden igen :)
Lillian Laigaard

Overordnet set føler jeg mig vældig godt tilpas - musklerne er bløde og fleksible, jeg er afspændt og afslappet. Jeg har løbet en tur på stranden i formiddag, og efterfølgende er yoga rigtig godt.

Øvede

Det regner. Denne aften kan jeg ikke lade være med at lytte til regnen.
Da jeg efter afspændingen lytter og mærker og ser - sanser mig selv, er det en helt oplevelse. Ikke en anstrengt, træt oplevelse af regn...Før jeg kom, var jeg træt og lidt irriteret over alt det våde, men lige nu tager jeg mig selv i at tænke, at alt er OK. Og at jeg lige om lidt går ud og bliver en del af regnen.
Sådan er det som regel. Sansninger, følelser og tanker kan hver gang være helt forskellige, men når jeg går hjem, er alt bare OK og jeg ER.
Else Najbjerg

Kontakt til kroppen og et langsommere og dybere åndedræt. De konstante guidninger ind i øvelserne hjælper ikke blot til korrekt udførelse men også til nærvær og mindfulness.

Sanne Kjærgaard

Efter 1 1/2 times yoga føler jeg mig afslappet mentalt/fysisk. Fokuseret. Styrket. Mere smidig. Dagens strabadser er "smidt ud".

Jeg føler mig afslappet i hele kroppen, helt ind til knoglerne. Min brystkasse er afslappet, og det er lettere at trække vejret. Efter længere forløb med yoga kan jeg mærke, at min krop er markant smidigere.
Susanne Fuglsang Agerbo

Harmoniseret - et ord, der beskriver både krop og sind. Der er ryddet ud i øverste etage, og der føles en klarhed. Kroppen føles arbejdet igennem og "sat på plads", så man ligesom er nul-stillet og klar.
Annette Lyngby

En følelse af at være forbundet med min krop igen. Forstå den, mærke den, holde af den og stole på den.
Følelsen af at være i nuet, lige her, lige nu, og energi og tro på at i morgen også nok skal gå ...:)
Birgitte Møhring-Jensen

Efter 1 1/2 times yoga oplever/mærker jeg indre ro og spænstighed i kroppen. Roen breder sig til sindet og giver en følelse af harmoni :)
Elin Ancker

Det er skønt at blive strakt ud, at få brugt hele kroppen. Det giver en ro og afslappethed og glæde. Vi får grundig vejledning, og der tages meget hensyn til diverse skavanker. Alle kan være med ved hjælp af diverse redskaber.
Berit M. Vendelbjerg

Blid yoga

Efter halvanden times yoga føles min krop "som født på ny", og jeg er klar til at erobre verden.
Leni Forsberg Jørgensen

Afslappet i hele kroppen. Jeg mærker blødhed i mit legeme og i min sjæl. En lise for sjælen.
Anne-Lise Jordhøj

Jeg har en helt fantastisk afslappet følelse i kroppen, og samtidig føler jeg mig træt og veltilpas. Jeg har brugt hele min krop og åndedræt på en fantastisk måde. Kan varmt anbefales :)
Jane Lambertsen

Behagelig afslappet, ufokuseret bevidsthed. Mere "væren" i kroppen. Behagelig tyngde.
Else Baden-Jensen

Rigtig godt. Løs i hele kroppen.
Grethe Sørensen

Efter 1 1/2 times yoga: Føler en harmoni i kroppen, og sindet nyder, at kroppen føles smidig, i balance.
Mette Pia Persson

Jeg er afslappet, rolig og frisk.
Bente Rosengreen

Jeg føler mig nulstillet mentalt og fysisk, som om jeg er klar til at genstarte sind og krop. Det er en skøn måde at begynde weekenden på.
Lisbeth Krabbe

Jeg har det super dejligt og afslappet.
Inge Pedersen

Virkelig dejligt og afslappet. God opladning til weekenden.

Birgittes instruktion til øvelserne er minutiøs og nøjagtig, og hun har 100% opmærksomhed på, at hele holdet udfører dem korrekt. 
Jeg er afslappet og veltilpas.
Kirsten Iversen

Dejlig afslappet fornemmelse i kroppen. Føler hele kroppen er strakt igennem. God start på weekenden.
Ulla Larsen

Jeg har det dejligt i krop og sind. Dejligt at gennemgå kroppens muskler, led og sener. At strække ud og få gang i kredsløbet. Senioryoga gør kroppen glad, og sindet roligt.
Lill Godt Harlung - snart 67 år

Jeg synes, at jeg har det godt efter yoga. Det er dejligt at strække kroppen. Jeg føler, at min krop, specielt min ryg, er mere ret.
Louise Jørgensen

Jeg føler mig afspændt og afstresset. Kroppen er arbejdet igennem og dejligt i ro.
Jeg skal lige tage mig sammen til at komme i gang med resten af dagen, men det kommer.
Susanne Kirk