Kropsholdning - balance - mental ro

Jeg har gået til Iyengar® yoga i næsten 2 år og det er en "gave" både mentalt og til min krop, især til min kropsholdning og min ryg. Vi er nogle kvinder som nyder hinandens selskab i de timer, som vi er sammen.
Vores underviser er superdygtig, og man lærer mange små øvelser, som man bruger dagligt, når / hvis man er lidt stiv i sin krop, for man er jo ingen "årsunge" mere. Jeg har aldrig spændinger eller hovedpine mere, som jeg ellers har lidt meget af.
Og så vil jeg anbefale alle kvinder at tænke på sig selv og gå til yoga, for det er så dejligt, og det giver nogle dejlige grin og hygge med Birgitte som lærer.

Anne Lise Jordhøj, Højbjerg. 

***

Et år med Iyengar® yoga har først om fremmest givet bedre balance, større smidighed og meget bedre kropsbevidsthed. Har oplevet, at jeg løber bedre / mere afslappet efter en yoga time, og at et lændehold stort set kan kureres af 2 yoga lektioner.
I øvrigt mener jeg, flere mænd burde gå til yoga, selv om jeg godt kan se, at mine mandevenner korser sig, når de hører, jeg går til yoga - og kan lide det.
Mentalt oplever jeg større ro og afslappethed, især lige efter en yoga session. 

Emil Nielsen, Tilst. 

 ***

Jeg har opnået en langt bedre balance i kroppen efter at have gået til Iyengar® yoga i et år. Og føler mig godt tilpas med at få strakt alle muskler - både fysisk og mentalt. Jeg er 69 år.

 Grethe Breum, Højbjerg, 

***

Efter 2 års deltagelse i Iyengar® Yoga på Højbjerg Yoga Aftenskole v. Birgitte Melbye og efter tidligere deltagelse i andre yogaformer, er jeg overbevist Iyengar® Yoga tilhænger. De fysiske udfordringer bliver formidlet gradvist, klart og tydeligt og med stor opmærksomhed på den enkelte deltager. Denne praksis/metode gør, at den mentale oplevelse af, eller indlevelse i yoga, indfinder sig efterhånden. Igen med vejledning og opmærksomhed.
Kan varmt anbefales for alle alderstrin.
Aldrig for sent at begynde.

Ester Kjær Geiger, Højbjerg. 

***

Jeg har gået til IYENGAR® yoga i knap to år, og jeg føler, at det er rigtig godt for mig både mentalt og fysisk. Jeg kan godt li`, at tempoet i øvelserne ikke er forceret. Jeg har godt af de udstrækningsøvelser, der er, og det er rart at være til yoga. Det er osse behageligt, samtidig med at man “rører” kroppen.

Merete Vestergård, Højbjerg.

*** 

Jeg har gået til yoga i 3 sæsoner/perioder, og er utrolig glad for den grundige og varierede undervisning der gives af Birgitte. Efter 1,5 times øvelser ugentlig er kroppen godt gennemarbejdet og velværet mærkes  i krop såvel som mentalt for en stund.

 Inge Holm, Hasselager.

 ***

Efter at have gået til yoga godt en måned er jeg allerede mindre stiv og har mindre smerter i mine led og muskler. Mentalt får jeg det bedre, da krop og psyke hører sammen.

Lill Harlung, Højbjerg.

 ***

Jeg har oplevet mere fysisk bevidsthed og velbehag ved at få arbejdet med min krop. Det har betydet meget, at det går stille og roligt, ikke mindst Birgittes store tålmodighed og venlighed. Det gør, at jeg har lyst til at komme hver gang. Jeg har gået til yoga siden januar 2016.

Inge Lipschitz, Højbjerg.

***

 

Jeg har gået til Iyengar® yoga i et år. Min holdning er blevet lidt bedre, og min venstre skulder er også blevet lidt mere bevægelig. Min krop har godt af udstrækningerne.

Lise Maria, Højbjerg. 

***

 

Jeg har gået til Iyengar® yoga i 4 sæsoner og er sluppet af med mine lænde- og skuldersmerter, samt blevet mere opmærksom på min holdning, når jeg går, sidder og står.

Elsebeth Thomsen, Højbjerg. 

 ***

Jeg har gået til IYENGAR® yoga ved Birgitte i to år. Jeg mærker, at min krop bliver stærkere, mere smidig, og at jeg bliver bedre til stresshåndtering. Jeg oplever, at jeg kan åbne mig mere, både fysisk, psykisk og mentalt og mere og mere komme i kontakt med ”huskerne” (muskelspændingerne som har ”hjulpet” mig til at være i livet), således jeg i dag mærker, at min krop og psyke hænger sammen. Selvom det er gruppeyoga, så oplever jeg, at hver enkelt deltager får eneundervisning, da Birgitte regulerer os ind med stor faglig viden med henblik på den mest optimale stilling, naturligvis ud fra hver enkelt fysiske formåen.

Anonym, Højbjerg.

***

Hvis nogen tror, at yoga bare er at ligge på en yogamåtte og slappe af - så kan de godt tro om igen.

Jeg føler mig rigtig godt brugt, når jeg går derfra - men brugt på en rigtig god måde. Ikke som i mange andre idrætsformer, hvor pulsen kommer højt, højt op. Her  skal man  koncentrere sig om Birgittes meget rolige og meget omhyggelige instruktioner, hvor vi trin for trin når frem til en stilling, som man må sande, er god for både krop og sjæl.

Godt for kroppen, fordi man aldrig selv havde fundet frem til netop den stilling eller det stræk, som er rigtig godt for et eller flere steder i kroppen. Godt for sjælen - fordi man bare har det så godt efter hver eneste øvelse. Også selv om "det niver lidt" ved nogle af strækkene, er følelsen bagefter bare RIGTIG GOD.

Andrea Gynther Sørensen, Højbjerg.

***

Når jeg har været til yoga, har jeg en utrolig dejlig fornemmelse i hele kroppen!

Jeg føler mig totalt afslappet og ikke mindst, så giver det mig et boost til min holdning. Når jeg går hjem, føler jeg mig højere og mere rank. Jeg kan efterfølgende også mærke, at alle mine indre organer er blevet motioneret gennem de mange varierende stillinger.

Selve yogatimen foregår i en rar og positiv stemning, hvor der med god hjælp, arbejdes koncentreret med at indtage de forskellige stillinger. Det, der er kendetegnende for Iyengar yoga hos Birgitte, er den meget grundige forklaring/indføring til de forskellige stillinger og det rolige behagelige tempo de udføres i. Alle kan være med, også hvis man aldrig har prøvet før, eller har evt. skavanker, der skal tages hensyn til.

Ebba Andersen, Højbjerg.

***

Senest opdateret 16. maj 2022