Selvaccept og ro

Jeg hedder Jens og er 46 år og blev sommeren 2024 certificeret Iyengar® Yoga lærer level 1 ved Yoga Centret Region Midtjylland.

Erfaring
Jeg har dyrket Iyengar Yoga i knap 20 år hos bl.a. Lasse Larsen Leddet, Lya Saaek, Jette Berring, Claus Benson Wittig, Ulla Pedersen og Ilse Kjær Gaardahl samt deltaget i workshops hos seniorlærere Christian Pisano, June Whitaker, Gloria Goldberg, Lois Steinberg, Eyal Shifoni, Jayne Orton og Uday Bosales.

Jeg har desuden undervist som Yoga instruktør i Fitness World i 7 år, og undervist faste hold som yogalærer ved VIA Horsens og SKAT Fritid.

Hertil har jeg trænet mindfulness og meditation i ca. 10 år. Jeg har blandt andet trænet zazen meditation i ca. 5 år, og deltaget i diverse kurser i mindfulness og meditation, herunder på Yoga Skolen i Aarhus, TM-centret Aarhus og Munach.

Efter at have prøvet mange forskellige yogaformer, fandt jeg Iyengar yoga’en i 2005, og har ikke set mig tilbage siden. I Iyengar yoga oplever jeg en pædagogisk tilgang, hvor min krop og evner udvikles på en både målrettet, omsorgsfuld og sjov måde - med udgangspunkt i lige præcis de styrker, svagheder og skavanker jeg har. Både hjælpemidlerne og lærerens højtuddannede ekspertise giver mig modet til at udforske mine begrænsninger på en tryg og sikker måde, da jeg ved, at jeg bliver passet på og ikke bliver skubbet ud over mine grænser.

Holdundervisningen
I min undervisning lægger jeg vægt på at skabe et trygt miljø med plads til nysgerrighed, læring og latter. For mig er yoga først og fremmest en vej til at blive mere fri, hel og tilfreds i kroppen og sindet gennem en spirende krops- og selvbevidsthed.

De fysiske stillinger og åndedrætsøvelser styrker kroppens sundhed og resiliens gennem udviklingen af din styrke, balance, mobilitet, smidighed og udholdenhed. Du lærer også at forebygge og tage hensyn til eventuelle skader og skavanker.

Men yoga’ens største gave er for mig den centrering, selvaccept og ro det skaber i både krop og sind — startende på yogamåtten, som herfra langsomt rodfæster sig som et indre kompas i hverdagslivet.

Jeg glæder mig til at dele ud af min viden og erfaringer, og udforske yoga’ens fantastiske univers sammen med dig!